Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

5/7/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ύστερα από μια πολύ δύσκολη χρονιά, μια χρονιά που αν μη τι άλλο θα σηματοδοτούσε μια νέα αρχή με προοπτική και όραμα για ένα καλύτερο αύριο για το ποδόσφαιρο της πόλη μας, είμαστε στην δυσάρεστη θέση ο πρόεδρος και όλο το Δ.Σ της ομάδας να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Η ομάδα πριν ένα χρόνο περίπου, ξεκίνησε με την συνένωση τριών ιστορικών σωματίων, μια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει πρώτα από όλα τα οικονομικά προβλήματα λόγο της κρίσης και έπειτα με την απόκτηση εμπειριών και χημείας να κάνει το βήμα παραπάνω όπως πιστεύουμε ότι αρμόζει και αξίζει στην πόλη μας και στο πλούσιο ταλέντο των αθλητών της.

Η παρότρυνση και η προώθηση στο να γίνει αυτό το εγχείρημα είχε μπροστάρηδες επιφανείς πολίτες, παλιούς παράγοντες και το δήμο Ιεράπετρας με εκπρόσωπο-συντονιστεί της διαδικασίας τον αντιδήμαρχο κύριο Μαρκόπουλο ( μέχρι και το όνομα μας είχε προτείνει Π.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ) . Ο δήμος συγκεκριμένα μας είχε υποσχεθεί οικονομική βοήθεια, ανεύρεση ισχυρών χορηγών και διάφορες διευκολύνσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς με πιο σημαντική την μεταφορά της αποστολής στους εκτός έδρας αγώνες. Βέβαια τίποτα από αυτά δεν είδαμε, ούτε ακόμα τα έξοδα της ομάδας που μας είχε υποσχεθεί, για την συμμετοχή σε αγώνα μας στην Αθήνα για τα προημιτελικά του κυπέλου ερασιτεχνών, που σχεδόν μας επέβαλε να πάμε για το <<καλό>> της Ιεράπετρας.

Η ομάδα ξεκίνησε με μια εικοσαμελή επιτροπή η οποία θα συντόνιζε και θα είχε την ευθύνη της όλης προσπάθειας επτά προτεινόμενους (όχι εκλεγμένους )από τον ΟΦΙ, έξη (όχι εκλεγμένους )από την ΑΟΑ, έξη(όχι εκλεγμένους ) από το ΑΣΙ συν τον κύριο Χρυσό για πρόεδρο σαν άτομο ενωτικό κοινής αποδοχής.

Αφού ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος, διαπιστώσαμε ότι παλεύαμε δυστυχώς μόνοι μας και οι όποιες υποσχέσεις για βοήθεια από αυτούς που μας προέτρεψαν να μπούμε μπροστά και να <<τρέξουμε>> την ένωση δεν ήταν ουσιαστική και από τους περισσότερους μηδαμινή έως ανύπαρκτοι, με αποτέλεσμα η εικοσαμελή επιτροπή να <<σπάσει>> και στο τέλος να μείνουν εννέα με δέκα άτομα, έχοντας την ευθύνη τριών ομάδων.

Φέτος ξεκινώντας την προσπάθεια σχεδιασμού των ομάδων για την νέα αγωνιστική περίοδο, συγκαλώντας γενική συνέλευση, εισπράξαμε μια αδιαφορία ειδικά από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και από τον δήμο που δεν παραβρέθηκε κανείς ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Ψάχνουμε να βρούμε τα λάθη τα τόσο τραγικά που έγιναν ώστε να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση, κάνουμε την πιο σκληρή αυτοκριτική, κοιτάζουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδος, ψάχνουμε ανέντιμους ανθρώπους ανάμεσα μας και δεν βρίσκουμε, ποιος είναι ο λόγος λοιπόν κύριοι που είσαστε απών από αυτήν την ομάδα, την ομάδα της πόλης σας, μήπως θέλατε να ξεφορτώσετε κάτι από επάνω σας ή πλησίαζαν εκλογές;

Βέβαια δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την βοήθεια του απλού κόσμου που όποτε του ζητήσαμε στήριξη την είχαμε και η παρουσία του στους αγώνες ήταν ικανοποιητική, αλλά…

Αυτοί κυρίως οι λόγοι μας αναγκάζουν σήμερα να δηλώσουμε την παραίτησή μας. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστεί, δεν της αρμόζει ο ρόλος του κομπάρσου και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, υπερασπίζοντας τους βασικούς λόγους δημιουργίας της, να κρούσουμε το κώδωνα αφύπνισης σε όσους πραγματικά αγαπάνε το ποδόσφαιρο ώστε να σταθούν κοντά στην ομάδα και να καταλάβουν πόσο σημαντικό, πρωτοποριακό και φιλόδοξο είναι αυτό το εγχείρημα-βήμα που έκανε η Ιεράπετρα και ο κόσμος της πριν ένα χρόνο. Ένα εγχείρημα-βήμα που δύσκολα θα ξαναγίνει.

Εμείς το καράβι δεν θα το εγκαταλείψουμε, θα σταθούμε με τον ίδιο και παραπάνω ζήλο δίπλα σε μια νέα αρχή , ακόμα και σαν απλοί στρατιώτες της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Π.Σ.

Έχει συσταθεί τετραμελή επιτροπή από το Δ.Σ της ομάδας αποτελούμενη από τους κύριους Μανόλη Ξομπλαράκη ,Μιχάλη Περβολαράκη, Πέτρο Μαστοράκη και Στέφανο Βορδώνη για την διευκόλυνση των εξελίξεων.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ F.C.


Επιστολή UEFA στην ΕΠΟ


«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ κύριε Εκτελεστικέ Γραμματέα,

Όπως έχετε αναμφίβολα ενημερωθεί, μία πληθώρα αναφορών και δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ εμφανίζει συγκεκριμένους συλλόγους, παράγοντες και ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα να βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση για κατηγορίες που σχετίζονται με προσυνεννόηση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως επίσης ότι η διερεύνηση έχει ήδη οδηγήσει σε συλλήψεις από την Αστυνομία...

Μεταξύ των συλληφθέντων, εμφανίζονται παράγοντες και ποδοσφαιριστές συλλόγων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για τη χρονιά 2011-2012. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος ενός εκ των συλλόγων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις (ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου) έχει ήδη συλληφθεί.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, παρακαλώ σημειώστε πως ένας σύλλογος, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, δεν θα πρέπει να έχει οποιαδήποτε άμεση ή/και έμμεση εμπλοκή, από το 2007, σε καμία δραστηριότητα που αποσκοπεί στην προσυνεννόηση ή επηρεασμό του αποτελέσματος ενός αγώνα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, οι σύλλογοι οφείλουν να επιβεβαιώσουν το ανωτέρω προς τις διοικητικές υπηρεσίες της UEFA εγγράφως (παράγραφος 2.05 Κανονισμός UEFA Champions League, παράγραφος 2.07 Κανονισμός UEFA Europa League).

Συνεπώς, είναι ύψιστης σπουδαιότητας η ενημέρωση προς την UEFA, το συντομότερο δυνατό, σχετικά με τις έρευνες που αφορούν την προσυνεννόηση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, που ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στο δικαίωμα συμμετοχής συλλόγων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Θα ήμασταν ευγνώμονες αν θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε σχετικά με την παρούσα πορεία των ερευνών, καθώς και με προκαταρκτικά ευρήματα και/ή πιθανά κωλύματα που προκύπτουν για τη συμμετοχή συλλόγων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Ομοίως, θα ήμασταν ευγνώμονες αν μας κρατήσετε ενήμερους για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη στην υπόθεση.

Θα προτείναμε να συνεργαστείτε στενά με τις τοπικές δικαστικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που ενδεχομένως είναι σχετικές με αθλητικού περιεχομένου πειθαρχικές έρευνες.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως η ΕΠΟ θα δράσει ταχύτατα προκειμένου να λάβει κάθε αναγκαίο πειθαρχικό μέτρο κατά συλλόγων ή προσώπων που έχουν εμπλακεί σε υπόθεση προσυνεννόησης αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων.

Τζιάνι Ινφαντίνο

Γενικός Γραμματέας».

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων