Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

14/7/11

Αλλάζει ο χάρτης της Δ΄ Εθνικής

Την Παρασκευή (15/7) αναμένεται να είναι έτοιμη η προκήρυξη της Δ’ Εθνικής και θα αποσταλεί στις Ενώσεις και τους συλλόγους το αργότερο ως τη Δευτέρα.

Στο ΔΣ της ΕΠΟ την Τετάρτη αποφασίστηκε να αποσταλεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος πριν από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία έχει οριστεί για τις 22/7. Ωστόσο, λαμβάνονται ως δεδομένες οι αλλαγές την κατηγορία που περιλαμβάνονται στην πρόταση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, η οποία πρέπει να ψηφιστεί από τη ΓΣ.

Στα κύρια σημεία της η προκήρυξη θα περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περσινή. Αρχικά, ο αριθμός των μικρών που κάθε ομάδα θα υποχρεούται να έχει στην ενδεκάδα μειώθηκε από τέσσερις σε τρεις, αν και η πρόταση της Επιτροπής της Δ’ Εθνικής ήταν να γίνει δύο. Αυτό όμως το θέμα ίσως αλλάξει στη Γενική Συνέλευση.

Από εκεί και πέρα, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για τα σωματεία λήγει στις 5 Αυγούστου και βάσει αυτών θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, που ενδέχεται να έχει κάποιες διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις ομάδες που δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Επειδή ο στόχος είναι την περίοδο 2012-13, οι όμιλοι της Δ’ Εθνικής να μειωθούν σε έξι των 16 ομάδων, οι ομάδες που θα υποβιβάζονται θα είναι αρκετές, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν την προσεχή χρονιά θα ανέβουν στη Football League 2 και όλοι οι πρωταθλητές των ομίλων. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όπου θα τεθεί προς ψήφιση στο σχέδιο για αναδιάρθρωση.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα στις 25/9, ή στις 18/9. Αυτό θα καθοριστεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Δ’ Εθνικής την Παρασκευή, καθώς θα πρέπει να ρυθμιστούν οι ημερομηνίες και να ληφθούν υπόψη τυχόν αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Πάντως, αποφασίστηκε πως από την προσεχή περίοδο, οι πρωταθλητές των Ενώσεων, θα συμμετέχουν σε ομίλους των τεσσάρων ομάδων, από τους οποίους θα ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι. Δηλαδή από τους 56 πρωταθλητές, οι 28 θα παίρνουν το εισιτήριο για τη Δ’ Εθνική, μέσω αυτού του μίνι πρωταθλήματος που θα διοργανώνεται σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν στην προκήρυξη.

Πηγή: onsports.gr

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Dokari.gr