Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

4/3/11

Περιφερειακά μπαράζ και στα τοπικά ο «Καλλικράτης»

Ύστερα από συνεργασία και συμφωνία με τον γ.γ. Α κ. Πάνο Μπιτσαξή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος εκπόνησε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ποδοσφαιρικό «Καλλικράτη».

Περισσότερες πληροφορίες και συγκεκριμένους αριθμούς με ειδικές αναφορές στα τοπικά και περιφερειακά πρωταθλήματα περιλαμβάνει το νέο κείμενο του σχεδίου «Καλλικράτης» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που μοιράστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και το οποίο θα χρειαστεί να περάσει με απόφαση της γ.σ. της Ομοσπονδίας (συν Πολιτεία, ΟΠΑΠ).
Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να ξεκινήσει από την κατάργηση της σημερινής Γ’ Εθνικής, όσο και της Δ’ Εθνικής και τη συγχώνευσή τους σε μια νέα κατηγορία περιφερειακού πρωταθλήματος, τη νέα Γ’ εθνική».
Όλες οι ομάδες πλέον σε όλες τις κατηγορίες θα ελέγχονται απαραίτητα από επιτροπή αδειοδότησης, βάσει των κριτηρίων, από το τέλος αυτής της αγωνιστικής σεζόν. Τη νέα Γ’ εθνική θα συγκροτήσουν στην πρώτη φάση (4 όμιλοι x 16 ομάδες), όσες παραμείνουν από τη νυν Γ’ Εθνική και επιθυμούν και ομάδες από το τρέχον Περιφερειακό. Οι τέσσερις πρωταθλήτριες της νέας κατηγορίας θα ανεβαίνουν στη συνέχεια στη Β’ Εθνική και οι τέσσερις τελευταίες θα πέφτουν στα τοπικά. Θα είναι ερασιτεχνική κατηγορία «ειδικού τύπου» με διοργανώτρια την ΕΠΟ και θα συμμετέχει κανονικά στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Μένουν οι δύο επιλογές για τη Β’ Εθνική, με 16 ομάδες δύο γύρων ή 12 ομάδες σε πρωτάθλημα τριών γύρων. Στην εισήγηση οι προϋποθέσεις πλέον ορίζονται σε πολύ αυστηρά πλαίσια όσον αφορά οικονομικά, γήπεδα, ακαδημίες και άλλα.
Για τα τοπικά πρωταθλήματα, το νέο κείμενο αναφέρει ότι μένουν ως έχουν, απλά παρέχονται κίνητρα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για συγχωνεύσεις. Οι πρωταθλητές της Α’ ΕΠΣ των νομών της περιφέρειας αγωνίζονται σε αγώνες κατάταξης για την ανάδειξη πρωταθλητή περιφέρειας που προβιβάζεται στη νέα Γ’ εθνική. Οι δευτεραθλητές των περιφερειών με τον ίδιο τρόπο αναδεικνύουν έναν αριθμό για άνοδο επίσης στη Γ’ Εθνική. Επισημαίνεται μάλιστα ότι η πρώτη κατηγορία αποκτάει περιφερειακό χαρακτήρα, χωρίς να αναφέρεται πώς και πότε, και όλες οι άλλες ομάδες παραμένουν σε επίπεδο νομών. Το ίδιο σχέδιο αναβαθμίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο με εισήγηση της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, και παρόμοια θα συμβεί με το ποδόσφαιρο σάλας σε αρχικό επίπεδο.

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Dokari.gr