Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

22/3/11

Σε δημόσια διαβούλευση έβγαλε η ΕΠΟ το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Προχωράει... ολοταχώς το σχέδιο της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο "Καλλικράτης" στο ποδόσφαιρο μπήκε πλέον σε νέα φάση, καθώς η Ομοσπονδία έθεσε την αναδιάρθρωση σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει πλέον σε φάση συζήτησης και προτάσεων ώστε να πάρει την τελική του μορφή. Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται σε Γ' και Δ' Εθνική, με συνένωση και ελληνοποίησή τους. Επίσης δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση και παράλληλα οικονομική εξυγίανση των ομάδων, καθώς αναμένεται να τεθούν αυστηρά κριτήρια για την παρουσία τους. Η ΕΠΟ θα φέρει το θέμα της αναδιάρθρωσης στη Γενική Συνέλευση, όμως οι σκέψεις και ο σχεδιασμός της διοίκησης για το πώς οραματίζεται το νέο "χάρτη" στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.
Κατ' αρχάς, η νέα Γ' Εθνική προκύψει από τη συγχώνευση της τωρινής Γ' και Δ' εθνικής και θα είναι ερασιτεχνική. Η νέα κατηγορία θα αποτελείται από 4 ομίλους των 16 ομάδων έκαστος, με την ευθύνη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος να ανήκει πλέον στην ΕΠΟ και όχι στην Football League-2. Αναφορικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται, τα συμμετέχοντα σωματεία θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν γήπεδο (μίνιμουμ) χωρητικότητας 500 θέσεων. Επίσης, στο σωματείο θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα τουλάχιστον 400 μέλη, τα οποία θα συνεισφέρουν οικονομικά καταβάλλοντας ετήσια συνδρομή 100 ευρώ. Το τεχνικό επιτελείο θα είναι αμιγώς ελληνικό, όπως άλλωστε και το ράστερ. Την άνοδο θα κερδίζει η πρωταθλήτρια κάθε ομίλου, ενώ θα υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες. Η Πολιτεία θα επιχορηγεί κάθε σύλλογο με επιχορήγηση 20.000 ευρώ (ετησίως), ενώ ο ιματισμός και τα έξοδα διαιτησίας θα καλύπτονται από την ομοσπονδία.

Όσον αφορά τη Β' Εθνική, εξετάζεται αν θα συμμετάσχουν 16 ομάδες σε πρωτάθλημα δύο γύρων ή 12 σε πρωτάθλημα τριών γύρων. Μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν θέση στη διοργάνωση, παρά μόνο μάξιμουμ 5 κοινοτικοί, ενώ κι εδώ ο προπονητής θα πρέπει να είναι Έλληνας. Τη διοργάνωση θα αναλάβει είτε η ΕΠΟ είτε η Football League, ενώ ο αυστηρά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Οι τοπικές κατηγορίες παραμένουν ως έχουν, με την ευθύνη για τη διεξαγωγή τους να ανήκει όπως και τώρα στις Ενώσεις οι οποίες κατανέμονται, πλέον, σε 16 Περιφέρειες. Οι πρωταθλητές της Α' Κατηγορίας θα αγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάδειξη πρωταθλητή Περιφέρειας, ενώ οι πρωταθλητές των Περιφερειών θα κερδίζουν την άνοδό τους στη Γ' Εθνική.
Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ τονίζεται επιγραμματικά: "Σκοπός μας είναι να ανασυγκροτήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση τα νέα οικονομικά, θεσμικά και διοικητικά δεδομένα της χώρας. Οι δύσκολες περιστάσεις απαιτούν τολμηρές και γενναίες αποφάσεις, οι οποίες για να γίνουν πράξη απαιτούν συνένωση δυνάμεων. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση. Να επιτύχουμε την ισχύ εν τη ενώσει. Η πρόταση που θέτουμε σε διαβούλευση εκεί ακριβώς στοχεύει. Να επιτύχει συνένωση των δυνάμεων, ώστε το ποδόσφαιρο να βγει δυνατό και ενισχυμένο. Καλούμε κάθε φορέα του ποδοσφαίρου, όπως και όλους τους ενδιαφερόμενους, να αποτελέσουν κύτταρα διαλόγου και προτάσεων για τη συνδιαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής προοπτικής για το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων