Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

23/5/11

Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης σε Γ' Εθνική και Περιφερειακό

Ο χάρτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλάζει δραματικά από την μεθεπόμενη περίοδο 2012-2013 όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΕΠΟ. Το σχέδιο «Καλλικράτης» που προέβλεπε ενοποίηση Γ’ και Δ’ Εθνικής με τη δημιουργία τεσσάρων ομίλων προς το παρόν μένει στην άκρη, αλλά η αναδιάρθρωση δεν αποφεύγεται.
Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΠΟ, τόσο η Γ’ Εθνική, όσο και το Περιφερειακό, την επόμενη περίοδο (2011-12) θα γίνουν σύμφωνα με την υπάρχουσα προκήρυξη. Δηλαδή με δύο ομίλους (Βορράς-Νότος) η Γ’ Εθνική και με 10 ομίλους το Περιφερειακό, με τον 10ο όμιλο να απαρτίζεται από τις ομάδες της Κρήτης. Την περίοδο 2012-13, όμως, προβλέπεται η μεγάλη αναδιάρθρωση. Το σχέδιο που προωθεί η ΕΠΟ είναι η Football League 2 να γίνει σ’ έναν όμιλο (κάτι στο οποίο πρέπει να συναινέσει και η διοργανώτρια Football League) ενώ η συρρίκνωση του Περιφερειακού σε έξι ομίλους των 16 ομάδων είναι απόφαση που λήφθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ και θα τεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου.
Αυτό σημαίνει πως από περίπου160 ομάδες στη Δ’ Εθνική που υπάρχουν τώρα, ο αριθμός αυτόματα θα πέσει στις 96 ομάδες.

Όσον αφορά τον κρητικό όμιλο, σε αυτόν από την περίοδο 2012-2013 θα συμμετέχουν και ομάδες νησιών από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Αυτό σημαίνει ότι από το πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου, οι κρητικές ομάδες θα μειωθούν κατά πολύ, με οκτώ ίσως και εννέα να υποβιβάζονται, κάτι που θα συμβεί βέβαια σε όλες τους ομίλους πανελληνίως! Επίσης, από τον μεγάλο αριθμό ομάδων που θα υποβιβαστούν από το Περιφερειακό, είναι δεδομένο ότι ανάλογα θα επηρεαστούν και τα τοπικά πρωταθλήματα.
Η συρρίκνωση Γ’ Εθνικής και Περιφερειακού σαφώς επηρεάζει και την άνοδο των ομάδων, καθώς ούτε ο πρωταθλητής του Περιφερειακού, αλλά ούτε οι πρωταθλητές των Ενώσεων θα ανεβαίνουν απευθείας και προβλέπονται αγώνες μπαράζ,
Πηγή ''Νέα Κρήτη''

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Dokari.gr