Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

15/8/11

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Από:
Ε.Π.Σ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Προς:
Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γερουλάνο Πάυλο
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή Παναγιώτη
Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Πιλάβιο Σοφοκλή
Πρόεδρο ΚΕΔ / ΕΠΟ κ. Σαρρή Γεώργιο
Βουλευτές Κρήτης
Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη Σταύρο
Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κο Κουκιαδάκη Ευριπίδη
Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Κα Λιονή Μαρία
Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κο Βουλγαράκη Απόστολο
Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κο Καστρινάκη Νικόλαο

ΘΕΜΑ : «Προτάσεις για την Αντιμετώπιση Προβλημάτων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας»

Κύριοι
Τα Ποδοσφαιρικά Σωματεία της Κρήτης που προάγουν τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και συμβάλουν στην ενασχόληση των νέων με την προώθηση τους στα αθλητικά ιδεώδη , την ευγενή άμιλλα ,την προστασία της νεολαίας στο να ασχοληθεί με άλλα επικίνδυνα για τους νέους και την κοινωνία θέματα, βρίσκονται υπό οικονομική πτώχευση.
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η τωρινή παρόλο που καταθέσαμε εγγράφως της προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του αδιέξοδου που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μας αγνοηθήκαμε παντελώς.
Επανερχόμεθα και ζητάμε να αντιμετωπίσετε με την δέουσα προσοχή το αίτημα μας έτσι ώστε να μην διαλυθούν τα πρωτοβάθμια κύτταρα αθλητισμού που αποτελούν το λιμάνι για το πιο νευραλγικό κομμάτι την κοινωνίας που είναι η νεολαία.

Τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Κρήτης και ειδικότερα της Δ΄Εθνικής σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουν φθάσει στο όριο της εξαθλίωσης. Και για την κατάσταση αυτή την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Ε.Π.Ο. και μετά η Πολιτεία που με την ανυπαρξία τους, την αλαζονεία και την στήριξη καθαρά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των συμφερόντων έχουν βάλει ταφόπλακα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τόσο προκλητικά, μετά και τα όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα.

Χωρίς ίχνος ντροπής και ευαισθησίας κόπηκαν οι τακτικές επιχορηγήσεις από την Γ.Γ.Α., αυξήθηκε το εξοδολόγιο διαιτησίας, ορίζονται διαιτητές και παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας από μακρινούς νομούς, δεν δίδονται οδοιπορικά, γενικά τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει σχέδιο ούτε καν μέριμνα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από άποψης κανονισμών παρά μόνο μια καθαρά εισπρακτική πολιτική που έχει γονατίσει όλα τα σωματεία και που αυστηροποιείται κάθε μέρα. Γιατί ;

Κύριοι, τα αιτήματα μας και οι προτάσεις αντιμετώπισης τους έχουν ως ακολούθως :
1. Άμεση καταβολή των οφειλομένων επιχορηγήσεων που ορίζει ο Ν.2725/ 99 στα Αθλητικά Σωματεία.
2. Μείωση του εξοδολογίου διαιτησίας τουλάχιστον στο μισό, με ορισμό διαιτητών μεταξύ των σωματείων ιδίου Νομού από το Νομό και όχι από άλλους Νομούς.
3. Μείωση των ποσών που καταβάλλονται για ποινές, καθώς και εξεύρεση λύσεις διακανονισμού των οφειλόμενων ποσών από τα σωματεία προς την ΕΠΟ.
4. Κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των ομάδων για την μετακίνηση τους σε μακρινούς Νομούς.
5. Οι παρατηρητές των Αγώνων να μην λαμβάνουν ποσά και να ορίζονται από τον ίδιο Νομό.
6. Να υπάρξει παραγραφή οφειλομένων ποσών από τα σωματεία προς την ΕΠΟ έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Κύριοι ,
Γνωρίζετε ότι το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό.
Η παντελής αδιαφορία τόσο της Πολιτείας όσο και της Ομοσπονδίας το οδηγούν σε μαρασμό.
Εάν υλοποιηθεί η πρόταση της ΕΠΟ τα σωματεία της Κρήτης να αγωνίζονται με άλλες ομάδες εκτός νησιού, τότε είναι που θα επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή όλων των σωματείων και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.
Δυστυχώς η Πολιτεία για πέντε ολόκληρα χρόνια τώρα, χωρίς καμία αιτιολογία δεν έχει δώσει ούτε 1 Ευρώ από τις επιχορηγήσεις πείνας που δικαιούνται τα σωματεία από τον Ν. 2725/99 «περί αθλητισμού».
Είναι πασιφανές ότι ενώ από τα σωματεία της Δ’ Εθνικής κατηγορίας η ΕΠΟ εισέπραξε από χρηματικές ποινές πάνω από 300.000 Ευρώ κατά το προηγούμενο έτος , δεν πλήρωσε ούτε 1 Ευρώ για την κάλυψη εξόδων διαιτησίας ή οδοιπορικά των Ομάδων.
Αδυνατούμε να καταλάβουμε τη λογική της πολεμικής που έχει ξεκινήσει εναντίον των Ερασιτεχνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα συμμετοχής μας στο Κοινωνικό Αγαθό που λέγετε Αθλητισμός.
Κύριε Υπουργέ.
Καλά κάνατε και δώσατε τα τρία εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες (3.600.000) Ευρώ για την Έκθεση Αγαλμάτων στις ΗΠΑ του Ιδρύματος Μπενάκη ,όμως στα σωματεία γιατί δεν δίνετε ούτε ένα Ευρώ;
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από Παγκρήτια Σύσκεψη που θα γίνει μεταξύ των Ε.Π.Σ ΚΡΗΤΗΣ και των Σωματείων της Δ' Εθνικής Κατηγορίας. στην Ιερά Μονή Αρκαδίου Ρεθύμνου την Τετάρτη 24/8/2011 θα αποφασιστούν τα μέτρα και το αγωνιστικό πλάνο δράσης για την αποκατάσταση της αδικίας που πραγματοποιείται εις βάρος μας.
Κρήτη 12/8/2011
ΟΙ Ε.Π.Σ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Δ΄ΕΘΝΙΚΗΣ
ΑΟΑΝ
Ασή Γωνιά
Α.Ε Ασιτών
Γιούχτας
Α.Ο Επισκοπή
Νερά Ζαρός
Ηρόδοτος
Ιεράπετρα FC
Μινώταυρος
ΠΑΟ Κρουσώνα
Πατούχας
ΠΟ Ατσαλένιος
Ρέθυμνο Π.Ε
Χερσόνησος».

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Dokari.gr