Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

2/3/11

Παράδειγμα προς μίμηση (μέρος 2ο)

Συνέχεια…. από την ακαδημία «Ντε Τούκομστ» του Αγιαξ στη «Λα Μασία» της Μπάρτσα.
Το ίδιο δημιουργικό πνεύμα επικρατεί και στη «Λα Μασία». Ιδού πώς το περιγράφει παραστατικά ο Τσάβι: «Σε κάποιες ποδοσφαιρικές ακαδημίες η νίκη είναι το παν. Στη “Λα Μασία” το κυρίαρχο είναι η εκπαίδευση. Βλέπεις ένα παιδί που δεν σκύβει το κεφάλι, που παίζει την μπάλα με τη μία και αμέσως καταλαβαίνεις ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Πάρ΄ τον και προπόνησέ τον. Το δικό μας μοντέλο το δημιούργησε ο Κρόιφ. Είναι το μοντέλο του Αγιαξ. Το κλειδί στην επιτυχία βρίσκεται στην εκπαίδευση. Με το που πηγαίνεις στην Μπαρτσελόνα το πρώτο που σε μαθαίνουν είναι να σκέφτεσαι. Να σκέφτεσαι, να σκέφτεσαι, να σκέφτεσαι γρήγορα. Σήκωσε το κεφάλι, κινήσου, ξεμαρκαρίσου, σκέψου.
Κοίτα προτού γίνεις κάτοχος της μπάλας και όταν την παραλάβεις δες ποιος είναι ελεύθερος κοντά σου και πάσα με την πρώτη. Ο Μπούσκετς είναι ο κορυφαίος μέσος στην πάσα με τη μία. Ο Άλβες παίζει με τη μία. O Ινιέστα με τη μία. Ο Μέσι με τη μία. Ο Πικέ με τη μία. Ο Πέδρο, με τη μία. Αυτό σημαίνει ταχύτητα. Όπως μας έλεγε ο Κάρλες Ρέξας (σ.σ.: ήταν τότε προπονητής στην ομάδα νέων), θα πρέπει να παίζουμε με μισή επαφή της μπάλας»!
Και ο κεντρικός αμυντικός της Μπάρτσα Ζεράρ Πικέ συμπληρώνει: «Στις μικρές ηλικίες το μυστικό κρύβεται στην τεχνική. Κοντρόλ, μακρινές και κοντινές μεταβιβάσεις, δουλειά με την μπάλα. Τα αποτελέσματα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Θυμάμαι ότι η αντίστοιχη ομάδα της Εσπανιόλ ήθελε πάντα να μας κερδίζει, γι΄ αυτό δούλευαν πολύ στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Στο μέλλον σίγουρα οι δυνάμεις χρειάζονται, όταν όμως μεγαλώσεις η τεχνική δεν μαθαίνεται. Ο Μέσι, ο Ινιέστα, ο Τσάβι είναι μεγάλοι παίκτες επειδή η τεχνική τους είναι στο κορυφαίο επίπεδο».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων