Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

1/3/11

Παράδειγμα προς μίμηση (μέρος 1ο)

Από την ακαδημία «Ντε Τούκομστ» του Αγιαξ στη «Λα Μασία» της Μπάρτσα.
Τη δεκαετία του 1970 όλος ο πλανήτης ήθελε να αντιγράψει το παραγωγικό μοντέλο του μεγάλου Αγιαξ. Στις ημέρες μας οι ομάδες ζηλεύουν τα κατορθώματα της Μπαρτσελόνα. Από τις ακαδημίες του Αγιαξ αποφοίτησαν κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες: Κρόιφ, Νέσκενς , Κρολ, Χούλσοφ, Χάαν, Σούρμπιερ, Γκ. και Αρ.Μιούρεν, Ρεπ, Ράικαρτ, Μπέρκαμπ, Φαν Μπάστεν , Φαν ντερ Σαρ, Ρ. και Φ. ντε Μπουρ, Κλάιφερτ, Ζέιντορφ, Ντάβιντς , Σνάιντερ... Στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα αγωνίζονται οκτώ παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της: Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ, Μπούσκετς, Πέδρο, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι.
Καμία ομάδα δεν καμάρωσε τρία παιδιά της να διεκδικούν τη Χρυσή Μπάλα της χρονιάς, όπως έγινε το 2010 με τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα. Η «Ντε Τούκομστ» (ακαδημία του Αγιαξ) και η «Λα Μασία» (ακαδημία της Μπάρτσα) είναι τα δύο κορυφαία ποδοσφαιρικά πανεπιστήμια με το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τη σχολή του Αγιαξ ίδρυσε το 1966 ο Ρίνους Μίχελς. Τη σχολή της Μπαρτσελόνα ίδρυσε το 1979 ο άριστος των αριστούχων της σχολής του Αγιαξ Γιόχαν Κρόιφ. Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στη σχολή του Αγιαξ γνωρίζουν ότι, εκτός του ότι θα γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές, θα λάβουν και την καλύτερη δυνατή μόρφωση. Στη σχολή του Αγιαξ έμαθε να παίζει πιάνο ο Φαν Μπάστεν, ενώ ο Μπέρκαμπ έχει να λέει για τις ποιητικές βραδιές στις εκδηλώσεις με τους γονείς.
ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων