Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό χώρο τής ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ F.C. Μάθετε τα τελευταία νέα της ομάδας, δείτε βίντεο και γνωρίσετε την ιστορία της. Καλή σας περιήγηση!

Translate this into

English Dutch French German Spain Italian Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Livescore from Ierapetra F.C

16/3/11

Μείωση στις ομάδες της Γ΄ Εθνικής από την σεζόν 2012-2013

Στόχος είναι την μεθεπόμενη σεζόν (2012-13) να γίνει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής με 23 ομάδες.
Η αναδιάρθρωση της Γ` Εθνικής (Football League 2) ήταν το κύριο θέμα συζήτησης , στη γενική συνέλευση της κατηγορίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στόχος είναι τη σεζόν 2012-13 να δημιουργηθεί σταδιακά πρωτάθλημα 23 ομάδων. Αρχικά ανάμεσα στις προτάσεις που θα κατατεθούν στην ΕΠΟ για το μέλλον της κατηγορίας είναι το πρωτάθλημα της νέας σεζόν να παιχθεί σε δύο ομίλους, όπου θα υποβιβαστούν εννέα ομάδες από κάθε όμιλο και θα ανέβουν πέντε από τη Δ` Εθνική.
Από εκεί και πέρα, σε τρία χρόνια θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μείωση των ομάδων, ώστε το πρωτάθλημα στην τελική του μορφή να έχει έναν όμιλο των 20 σωματείων, καθώς επίσης και να υπάρξει εγγυημένος προϋπολογισμός για τα σωματεία που μετέχουν στην κατηγορία, που θα φτάνει τις 100.000 ευρώ.
«Η οικονομική κρίση επηρεάζει άμεσα και τις ομάδες της Football League 2, η κατάσταση των οποίων είναι αρκετά δύσκολη. Πήραμε αποφάσεις που θέλουν μεγάλη δύναμη και τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να υλοποιηθούν», είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις που θα κατατεθούν στην ΕΠΟ.
«Να γίνει μείωση των ομάδων ώστε να γίνουν 20 την επόμενη τριετία για να κάνουμε βιώσιμη την κατηγορία. Την επόμενη σεζόν θα υποβιβαστούν εννέα ομάδες από κάθε όμιλο και θα προκύψει ένα όμιλος των 23 ομάδων. Οι ομάδες που βρίσκονται στην κατηγορία θα έχουν εγγυημένο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, ενώ η διοργανώτρια θα πρέπει να έχει το μετοχολόγιο των ομάδων, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τα μέλη κάθε ομάδας», είπε ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος προανήγγειλε συνάντηση με τους αρχηγούς των ομάδων της Γ` Εθνικής μαζί με τον ΠΣΑΠ στις 28 Μαρτίου, όπου «θα τεθούν οι θέσεις της διοργανώτριας».
«Επίσης θα συζητήσουμε με την ΕΠΟ για το θέμα της διαιτησίας. Θα προτείνουμε να γίνεται κλήρωση διαιτητών από όμορους νομούς ώστε να μειωθεί το εξοδολόγιο. Ακόμη οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα θα υποχρεούνται να έχουν τουλάχιστον 250 μέλη που θα προσφέρουν 200 ευρώ το χρόνο στην ομάδα, με την εποπτεία της διοργανώτριας αρχής», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΕΠ Β` και Γ` Εθνικής.
Επιπλέον, προτάθηκε να μην επιτρέπεται η συμμετοχή κοινοτικών παικτών στο πρωτάθλημα, ενώ οι μισθοί των ποδοσφαιριστών να είναι στα επίπεδα των αντίστοιχων που ισχύουν πλέον στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Dokari.gr